26 september 2015
15:00

Haparanda FF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Haparanda FF

Hemma på Skolvallen säkrar Ohtana/Aapua kontraktet genom seger mot Haparanda med 3-0 (1-0)
OAFF inleder vasst och redan efter några sekunder är Miikka Koivuniemi igenom, skottet dock rakt på målvakten. Trots stort spelövertag dröjer det till den 16:e minuten innan nästa stora chans kommer då Johannes Pekkari sliter sig loss och där målvakten gör en snygg fotparad på skottet. Sekunderna senare är Johannes loss igen men målvakten tippar bort bollen. I den 34:e minuten kommer det rättvisa ledningsmålet när Adam spelar fram Miikka som avslutar i långa hörnet till 1-0. Efter målet har Haparanda sin bästa period i matchen och man har också några hyggliga anfall men OA försvaret håller tätt och paussiffrorna 1-0 är något för små sett till matchbilden.

Andra halvlek liknar första och i den 52:a minuten sliter sig Borri loss och avlossar stora kanonen där målvakten gör en suverän räddning och får bollen till hörna. På hörnan slår Miikka en fin boll mot bortre stolpen och högst når Johannes Pekkari som säkert knoppar in 2-0. OA fortsätter att dominera händelserna och trean kommer i den 68:e minuten när Joonas rullar in bollen till Jocke Larsson som sätter en skruvad insida tätt intill målvaktens högra stolpe till 3-0. Sista tjugo har OA flera lägen att sätta ytterligare mål men det lyckas inte denna eftermiddag utan slutsiffrorna blir 3-0.

Sett över hela matchen dominerar OAFF stort och har bland annat 11-0 i hörnor. Segern är odiskutabel även om Haparanda visade att laget inte ger sig utan kamp. I ett stabilt hemmalag gjorde alla bra insatser men vi ger dom extra plussen idag till Martin Tano, Miika Koivuniemi, Johannes Pekkari samt "man of the match" John Kalla!
I Haparanda går plussen till målvakten Robert Rundgren Kauma, Joel Waara och Sebastian Isaksson. Domaren Simon Granström har gjort bättre matcher.

Laget: Kotten - Kero, Palo, Mäki, Martin T - Miikka, Jocke, John, Joonas (ut 75) - Adam (ut 62), Johannes P
Ers: Albin (in 62), Liam (75)